OKULUMUZUN TARİHÇESİ

12.10.2023 59

OKULUN TARİHÇESİ     : Okulumuzun 14.09.2018 tarihinde Selçuklu İlçesi Hanaybaşı mahallesinde inşaatına başlanmış ve 13.04.2020 tarihinde açılışı yapılmıştır. Kurumumuz 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında eğitime başlamış olup, okulumuzda 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 1 Rehber Öğretmen, 8 Öğretmen, 2 yardımcı bayan personel görev yapmaktadır. Okulumuz 90 erkek öğrenci ve 78 kız öğrenci olmak üzere toplam 168 öğrenci ile eğitime devam etmektedir.

Okulumuz normal eğitim saatinde olup, sınıflarımızda yapılmakta olan eğitimlerde Fen-Doğa ve Matematik Etkinlikleri, Oyun ve Hareket Etkinlikleri, Türkçe Dil Etkinlikleri, İngilizce Öğreniyorum, Sanat Etkinlikleri ve Eğitici Drama, Müzik ve Ritm Çalışmaları, Stem ve Robotik Kodlama, Okuma-Yazmaya Hazırlık ve Akıl Oyunları etkinlikleri yer almaktadır. Okulumuzda dersliklerin yanı sıra oyun odası, yemekhane, mutfak ve çok amaçlı salon bulunmaktadır.

Okul öncesi eğitim bir yaşam hazırlığı olmalı ve gelecekteki hayata ışık tutmalıdır. Bu nedenle yıl içerisinde çocuklarımızın sosyal, zihinsel, davranışsal, duygusal ve dil alanında desteklenmesini sağlayan sosyal faaliyetler yapılmaktadır. Okul

Öncesi eğitimini tanıtmak, teşvik etmek ve veli katılımını sağlamak amacıyla idaremiz ve sınıf öğretmenlerimiz aracılığıyla velilerimize zaman zaman çok yönlü hazırlanmış bilgiler verilmekte, seminerler yapılmaktadır. Okulumuzda yapay değil yaratıcı bir eğitimin sunulduğu, çocukların zihinsel kapasitelerini en üst seviyede kullanmalarına fırsat verilen, gerçek yaşamla bağlantılar içeren bir okul öncesi eğitim sunulmaktadır. Eğitimin sağlam temeller üzerine kurulmasında okul öncesi eğitimin rolü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ana kucağındaki yoğun ilgiden sonra anaokulu ortamı çocuk için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. Okulumuzdaki her çocuk büyük bir dikkat, ilgi ve özenle yetiştirilmektedir.

Süleyman Şah Anaokulu olarak amacımız çocuklarımıza girdikleri her türlü ortamda çevresindekilere ışık tutan, hayata hazır, hayatı aydınlatan, bizleri daha da ileriye götürecek bireyler yetiştirmektir.